Search by category:
Egyéb kategória

Már vizsgálja az unió a magyarországi diszkriminatív üzemanyagárakat

Nem tájékoztatták előzetesen a magyar hatóságok az Európai Bizottságot a tervezett intézkedésről – tudta meg az Euractiv hírportál.

Az Európai Bizottság meg fogja vizsgálni a magyar kormány azon döntését, miszerint csak magyar rendszámmal rendelkező autóval közlekedő sofőrök vásárolhatnak üzemanyagot a benzinkutakon kedvezőbb, ársapkával ellátott hatósági áron – állította egy neve elhallgatását kérő forrás a lapnak.

A szolgáltatási irányelv értelmében az uniós országoknak biztosítaniuk kell, hogy a vállalatok ne alkalmazzanak megkülönböztetést a szolgáltatások igénybevevőivel szemben azáltal, hogy az állampolgárságuk vagy lakóhelyük szerinti ország alapján magasabb árat számítanak fel a szolgáltatás igénybevevőinek. A megkülönböztetett bánásmód csak akkor megengedett, ha a különbségek közvetlenül indokoltak.

Magyarország kormánya május 27-én jelentette be, hogy május 28-tól kezdődően kizárólag a magyar rendszámú autókba tankolhatnak olcsó benzint és gázolajat, másoknak azóta is piaci áron értékesítik az üzemanyagokat.

(euractiv)

Read More

Post Comment