Search by category:
Egyéb kategória

Hamarosan érkezhet a majomhimlő elleni oltás. Ön felvenné?

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Bavarian Nordic gyógyszergyártóval tárgyal, hogy a feketehimlő elleni Imvanex vakcinájának alkalmazását kiterjesszék a majomhimlőre is.

Marco Cavaleri az EMA vakcinákért felelős munkatársa elmondta, jelenleg azon dolgoznak, hogy szükség esetén rendelkezésre álljanak a majomhimlő elleni vakcinák. Bár egy ilyen járvány szokatlan Európában, jelenleg nincs közegészségügyi vészhelyzetet” – mondta Cavaleri.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint május eleje óta 30 országban 550 majomhimlős esetet igazoltak, kivéve azokat a nyugat-afrikai országokat, ahol a betegség endémiás. Cavaleri elmondta, hogy az EMA felkérte a Bavarian Nordicot, hogy készüljön fel az Imvanex vakcina majomhimlőre való kiterjesztéséhez szükséges adatok benyújtására. Hozzátette, hogy az állatkísérletek kimutatták, hogy a vakcina „hatékony” a majomhimlő ellen.

A vakcinát valószínűleg olyan embereknek adnák be, akik szoros kapcsolatban álltak fertőzötekkel, hogy megakadályozzák annak terjedését – írja az AFP.

Read More

Post Comment