Search by category:
Egyéb kategória

Matovič elutasítja a Hlas legitimálását az SaS, a Sme rodina és a média részéről

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint az SaS, a Sme rodina és a média szemen köp minden tisztességes embert Szlovákiában, ha megpróbálja legitimálni az együttműködést Peter Pellegrinivel és pártjával, a Hlasszal.

„Egyáltalán nem értek egyet azoknak a bűncselekményeknek a relativizálásával, amiket a Hlas tagjai követtek el, Peter Pellegrini pártelnökkel az élen” – mondta Matovič. Pellegrininek a szemére veti, hogy hosszú évekig a Smer tagja volt.

A Sme rodina és az SaS sem zárta ki az együttműködést a Hlasszal. Boris Kollár, a Sme rodina elnöke hétfőn kijelentette, nem zárja ki sem a Hlasszal, sem más parlamenten kívüli vagy parlamenti ellenzéki párttal az együttműködést az őszi önkormányzati választások előtt. Szerinte az is előfordulhat, hogy egyes helyeken az ĽSNS-szel vagy a Republika párttal fognak együttműködni.

Jana Bittó Cigániková, az SaS parlamenti képviselője május végén kizárta, hogy a Hlas és az SaS megegyezett a kormánykoalíció szétveréséről. Ugyanakkor hozzátette, ha a jövőben nem lesz más lehetőség és ez az ország érdekeit szolgálná, az SaS olyan helyzetbe kerülhet a parlamenti választás után, hogy a Hlasszal való közös kormányzást mérlegelje.

Read More

Post Comment