Search by category:
Egyéb kategória

Új koronavírus-mutációk elleni vakcinákkal vásárolna be az egészségügyi minisztérium

Pozsony |

Szlovákia érdeklődik a koronavírus új mutációihoz igazított vakcinák iránt – közölte az egészségügyi minisztérium kommunikációs osztálya.

Szlovákia kérvényt nyújtott be az Európai Bizottságnak és a Pfizer-BioNTech biotechnológiai vállalatnak, hogy a jelenleg forgalomban lévő védőoltások szállítását állítsák le, és jóváhagyásuk után már az úgynevezett adaptált vakcinákat küldjék.

Szlovákia már régóta támogatja néhány európai uniós ország azon törekvését, hogy változtassák meg a Pfizerrel kötött szerződés feltételeit.

Az egészségügyi tárca közleményében azt írták, az Európai Bizottság által jelenleg folytatott tárgyalások középpontjában az oltóanyag-ellátás hosszabb időre való áthelyezésének lehetőségei, a legkorszerűbb vakcinakészítmények biztosítása, valamint az úgynevezett harmadik országoknak humanitárius segítségnyújtás keretében történő vakcinaadományozás lehetőségei állnak, biztosítva ezáltal a világ lakosságának minél nagyobb mértékű átoltottságát, így megelőzve az új mutációk megjelenését.

Read More

Post Comment