Search by category:
Egyéb kategória

Ettől az új drogtól úgy viselkednek az emberek, mint a zombik

A kongói Kinshasában hónapok óta növekszik a bombé nevű új kábítószer használóinak száma, ami szó szerint zombivá változtatja az embereket.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban nem a világjárvány okozta a legnagyobb problémát a hatóságoknak, hanem a bombé nevű új drog megjelenése. A név a lingala helyi nyelvből származik és „hatalmas”-t jelent. A kábítószer alapja egy barna por, amelyet gépjárművek katalizátoraiban található kerámiamag aprításával nyernek. Ezt ezután számos más kábítószerrel keverik össze, hatása pedig egy zombifilmet idéz.

Egyesek eszméletüket vesztik, mások viszketést éreznek a felső végtagjaikon, sokan pedig állva alszanak, de vannak olyanok is, akik minden ok nélkül nevetni vagy sírni kezdenek. A bombé nagyon olcsó tekintve, hogy szinte szemétből készül, ennek köszönhetően pedig nagyon gyorsan terjed a szegényebb rétegek között.

Egyelőre nem világos, hogy hány ember halálát okozta, de annyi biztos, hogy mérgező és rákkeltő anyagokból készül, így súlyos pusztítást végez a szervezetben. A kongói rendőrség egyelőre a drogkereskedők és a használók bezárásával próbálja megoldani a helyzetet.

Read More

Post Comment