Search by category:
Egyéb kategória

Ukrán katonai járműveket fognak modernizálni Szepsiben

Ukrán haditechnikai felszerelést fognak modernizálni a KONŠTRUKTA-Defence állami vállalat javítóüzemében. Kereskedelmi szerződésről van szó, az ukrán fél elvárásainak megfelelően – jelentette be Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter Szepsiben, pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszter nem árulta el, hogy pontosan milyen haditechnikai felszerelésekről van szó. „Egyelőre több tucatnyi jármű javításáról és modernizálásáról, további részletekbe nem mennék bele” – jelentette ki.

A szepsi üzem a szlovák hadsereg járműveinek javítását végzi, most zajlik gyártási kapacitásának bővítése. A miniszter szerint két év alatt 60-ról 150-re nő az alkalmazottak száma.

Naď egyúttal bemutatta egy új katonai mentő prototípusát is. „A közeljövőben feltehetően bejelenthetjük, hogy itt, ebben az üzemben fogjuk gyártani” – mondta.

A szlovák haderő 8 x 8 Patria páncélozott járműveinek beszerzése kapcsán Naď kijelentette, hogy azok karbantartását Szepsiben fogják végezni, a gyártás egy részét szintén. „Tehát nagyon sok jó hírem van, és remélem még több lesz, például a lánctalpas katonai járművekkel kapcsolatban, ezekről a közeljövőben dönt a kormány” – tette hozzá Naď, és kiemelte a város vezetésével folytatott konstruktív megbeszéléseket is.

Alexander Gurský, a KONŠTRUKTA-Defence vezérigazgatója a szepsi üzemről elmondta, tüzérségi és rakétatüzérségi felszerelés javítására specializálódott. Jelenleg tervezik a 8 x 8 Patria járművek karbantartó részlegének kiépítését, valamint szállítójárművek gyártását és összeszerelését a védelmi minisztérium számára.

Read More

Post Comment