Search by category:
Egyéb kategória

Sulík után Budajt is leváltanák az ellenzéki képviselők

Pozsony |

A Republika politikusa, Miroslav Suja körüli független képviselők indítványt nyújtottak be Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter leváltására.

A parlamenten kívüli Republika párt elnökével, Milan Uhríkkal közösen tartott sajtótájékoztatón Suja elmondta, a Budaj visszahívására tartandó rendkívüli ülés kezdeményezésére irányuló indítványt összesen 31 ellenzéki képviselő írta alá.

Többek között azzal vádolják a tárcavezetőt, hogy megbukott a barnamedvék populációjának kordában tartásában és menedzselésében.

Budaj leváltásáról szóló javaslattal állunk elő. Szerintünk alkalmatlan, nem hozzá értő és ostoba, amit be is bizonyított, amikor azt mondta, hogy a medvék vegetáriánusok, ezzel rámutatva, hogy hiányosságai vannak az alapiskolás tananyagból

– mondta Uhrík, aki egyúttal rámutatott a medvékkel való találkozások számának növekedésére, valamint arra, hogy a vidéken élő emberek veszélyben vannak miattuk.

Suja hozzátette, véleményük szerint Budaj nemcsak a környezetvédelmi minisztérium vezetéseben vallott kudarcot.

Az eljárási szabályzat alapján Boris Kollár (Sme rodina) házelnöknek az indítvány benyújtásától számított hét napon belül össze kell hívnia az ülést.

Read More

Post Comment