Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini: A koalíció folytatja a színjátékot a hatalmon maradása érdekében

A kormánykoalíció folytatja a politikai színjátékot, de abban elszánt, hogy minden áron hatalmon maradjon – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas elnöke a Richard Sulík (SaS) gazdasági és Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter elleni sikertelen keddi bizalmatlansági szavazás után.

„Az OĽaNO képviselőinek több száz kifogása van Richard Sulíkkal szemben, ennek ellenére egy emberként a leváltása ellen szavaztak. A liberálisok ezért úgy vettek revansot, hogy az összes képviselőjük támogatta Ján Budajt” – jelentette ki Pellegrini. Hozzátette, ez világos bizonyíték, hogy a két párt számtalan vitája nem más, mint a saját választóiknak előadott színjáték. „De ha a saját székükről van szó, ahhoz foggal-körömmel ragaszkodnak” – mondta a Hlas elnöke.

Pellegrini szerint ezért nincs semmi tétje annak, hogy a koalíciós pártok vezető szervei a kormányban való maradásról és ennek esetleges feltételeiről fognak tanácskozni. „Az OĽaNO és az SaS is kész minden áron tovább együtt kormányozni, és a kölcsönös sértegetések és viták csak azt a célt szolgálják, hogy megpróbálják leplezni az alkalmatlanságukat” – fűzte hozzá Pellegrini azzal, hogy pártja szerint a megoldás az előrehozott választás.

Read More

Post Comment