Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Vlčan továbbra is élvezi a koalíció bizalmát

Nem Samuel Vlčan (OĽaNO-jelölt) okozta az inflációt és azzal együtt az élelmiszerek árának emelkedését. Ellenkezőleg, javaslatokat tett a probléma kezelésére, például árplafon bevezetését az alapélelmiszereknél. A miniszter továbbra is élvezi a koalíció bizalmát – tette közzé a közösségi hálón Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a miniszter leváltására tett sikertelen ellenzéki próbálkozást követően.

„Egészen abszurd, hogy az a Smer indítványozta a parlamentben Samuel Vlčan leváltását, melynek kormányzása alatt a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség a korrupció melegágyává vált. A tisztességes gazdák százmillióktól estek el, míg Rošková grófnő leaszfaltozott területre kapott agrártámogatásokat” – jegyezte meg Heger.

A kormányfő hozzátette, az ellenzék olyan okokat hozott fel a miniszter leváltására, amelyekkel most az egész világ próbál megbirkózni. „Eddigi rövid kormányzásunk alatt sikerült visszaszereznünk a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség akkreditációját és átlátható módon százmilliós nagyságrendű pályázatokat meghirdetni. Ez javarészt Samuel Vlčan miniszternek köszönhető, akivel közösen folytatjuk az intézmény megtisztítását” – zárta Heger.

Samuel Vlčan (OĽaNO) földművelésügyi miniszter funkciójában marad. A parlamenti képviselők nem támogatták a Smer indítványát.

Vlčan menesztésére a jelenlévő 122 képviselő közül csak 42-en szavaztak. 75 képviselő az indítvány ellen szavazott, öten tartózkodtak.

A miniszter leváltását az ellenzéki Smer indítványozta. A párt szerint Vlčan nem készítette elő a természetvédelmi területeken levő állami tulajdonú erdők kezelésének átruházásáról szóló javaslatot az Állami Természetvédelmi Hivatalra, továbbá az ellenzéki párt átláthatatlannak tartja a mezőgazdasági támogatási rendszert, bírálja a minisztert az afrikai sertéspestissel kapcsolatban, valamint az őstermelők nem megfelelő támogatása miatt.

Read More

Post Comment