Search by category:
Egyéb kategória

Tegnap megdőlt a napi országos melegrekord

Június 29-én, szerdán megdőlt a napi országos melegrekord. Szomotoron (Somotor) 37,2 Celsius-fok volt, az előző, 37,1 fokos napi rekordot 2021-ben mérték – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi hálón.

Csütörtökön több déli járásban 38 fok is lehet, az SHMÚ ezekre a területekre harmadfokú hőségriasztást adott ki. Az ország többi részén is első vagy másodfokú riasztás érvényes, 35–37 fok közötti csúcshőmérséklet várható, az északi járásokban 33–34 fok.

Vörös riasztás.

Csütörtökön az ország déli részein akár a 38 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet a délutáni órákban, figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorologiai Intézet (SHMÚ).

Délután két és este hat óra között a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe a Komáromi, az Érsekújvári, a Lévai, a Nagykürtösi, a Korponai, a Losonci, a Rimaszombati, a Poltári, a Nagyrőcei, a Rozsnyói, a Kassa-vidéki, a Tőketerebesi, a Nagymihályi, a Varannói és a Szobránci járásban.

Szintén 14 és 18 óra között az egész ország területén hőségriasztás lesz érvényben, mindenütt 35–37 fok várható. Az északi járásokban 33–34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Read More

Post Comment