Search by category:
Egyéb kategória

Győzni megy a DAC Belfastba

A DAC labdarúgócsapata csütörtökön 21.00-kor az északír Cliftonville otthonában lép pályára az Európa-konferencialiga-selejtező első fordulójának visszavágóján.

A dunaszerdahelyiek múlt csütörtökön, a párharc első mérkőzésén 2:1-es győzelmet arattak a félprofi északír együttes felett. A MOL Arénában rendezett találkozón a sárga-kékek végig egyértelmű fölényben játszottak. A Cliftonville csak egy szórványos akcióból tudta bevenni Veszelinov Dániel kapuját, de egyébként végig rendkívül passzívan játszott, támadásban a gólon kívül szinte semmit sem mutatott, és elégedetten távozhatott az egygólos vereség ellenére is.

Davis nélkül

A DAC szerdán 12.50-kor indult el Belfastba, lapzártánk után Adrián Guľa vezetőedző edzést és mérkőzés előtti sajtótájékoztatót is tartott a helyszínen.

A találkozónak a belfasti Solitude Stadion ad otthont, amelyen épp felújítási munkálatok zajlanak, így jelenleg összesen 2388 fő befogadására alkalmas. A DAC hivatalos oldalának közlése szerint a Cliftonville már jelezte, hogy telt ház várható a mérkőzésen. A DAC egyébként a második szlovák csapat a történelemben, amely pályára lép a Belfast északnyugati részében fekvő stadionban, 24 évvel ezelőtt az 1. FC Košice győzött itt 5:1-re, és jutott tovább a BL-selejtezők 2. fordulójába.

A dunaszerdahelyieket egy komolyabb veszteség érintette az indulás előtti napokban, mivel harcképtelenné vált Eric Davis, a csapat közönségkedvenc hátvédje. A panamai játékos a vasárnapi edzésen szenvedett bokasérülést, így néhány mérkőzés erejéig biztosan nem léphet pályára. „A hétfői mágneses rezonanciás vizsgálat szerencsére nem mutatott ki súlyos szalagsérüléstˮ – árulta el a DAC honlapjának MUDr. Fegyveres Zsolt csapatorvos.

Rajta kívül a klub nem számolt be egyéb hiányzóról, a sérült Kalmár Zsolt, Szendrei Ákos és Andrija Balic ezúttal sem léphet pályára, míg az első mérkőzés hajrájában piros lapot kapott Brahim Moumou eltiltás miatt nem játszhat.

Győzni kell

„A DAC mindegyik összecsapásnak győzelmi célokkal vág neki, és ez a Cliftonville elleni második felvonáskor sem lesz másként. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, és akkor a bajnokság kezdete után lényegében háromnaponta meccseket játszhatnánk. Ez egy jó dolog, hiszen nagyon kemény volt a felkészülés, és mindegyik futballista jobban szereti a mérkőzéseket az edzéseknél. Reméljük, hogy Kalmár és Balic is hamarosan visszatér, velük még erősebbek leszünkˮ – fogalmazott a klubhonlapnak a csapat montenegrói csatára, Nikola Krstovic, aki az első mérkőzésen a sárga-kékek mindent eldöntő második gólját szerezte.

A Cliftonville eddigi története során csak kevésszer tudott megnyerni egy nemzetközi párharcot. A 2010/11-es szezonban az északír csapat megérte a harmadik fordulót az Európa-liga selejtezőjében, ez az eddigi legkiugróbb eredménye. A belfasti klub utoljára a 2019/20-as szezonban szerepelt nemzetközi szinten, akkor az EL-előselejtezőben a walesi Barry Townt búcsúztatni tudta, az 1. fordulóban viszont 6:1-es összesítéssel kiesett a norvég Haugesunddal szemben.

Meccs utáni indulás

Az északír klub egy információkban gazdag bemutatkozással is készült a DAC-szurkolók számára: a cliftonvillefc.net oldalon angol nyelven több érdekességet is lehet találni az együttesről, például hogy a legrégebben alapított ír futballklubról van szó, valamint hogy a Solitude-ban végezték el a futballtörténelem első tizenegyesét nemzetközi szinten.

A találkozót az RTVS élőben közvetíti és az izlandi Thorvaldur Árnason fújja a sípot. Az UEFA szabályai értelmében már nem érvényes az idegenben lőtt gól szabálya, tehát bármilyen egygólos DAC-vereség a rendes játékidőben hosszabbítást eredményezne.

A dunaszerdahelyiek közvetlenül a mérkőzés után elindulnak haza, hiszen vasárnap elrajtol számukra a Fortuna Liga új idénye: 18 órakor a liptószentmiklósiak ellen lépnek pályára a MOL Arénában.

Read More

Post Comment