Search by category:
Egyéb kategória

Gyimesi-Forró vita: Egy fecske csinál vagy nem csinál nyarat?

Gombaszög |

Első alkalommal ült le egy asztalhoz a Szövetség elnöke, Forró Krisztián és Gyimesi György oľanos parlamenti képviselő.

A két politikus vitájukat a magyar képviselet alakulásával kezdte. Forró Krisztián szerint nagy siker a közös képviselet, de még nem az út vége. „Nem csak az egységre van szükség, miközben a kormányprogramban a nemzeti kérdések közül egy sincs megoldva” – mondta Forró a körkép.sk által szervezett beszélgetésen. Gyimesi úgy gondolja, hogy több lépést is tett a közösség érdekében, és jelentős sikereket tud felmutatni. Forró szerint a Gyimesi által soroltak korábbi kezdeményezések voltak.

Az Oľano képviselője úgy véli a Szövetségről nem lehet eldönteni, hogy ideológiailag milyen párt és eddig csak vitákat adott. Forró szerint a pártnak erőssége az ideológiai sokszínűség, az ideológiai háborúk inkább a kormányban jelentkeznek.

A politikusok ezután az inflációs törvényre tértek át. Ezzel kapcsolatban Gyimesi úgy nyilatkozott: „Nekem a családok minden pénzt megérnek”. Szerinte a törvényt az ellenzéki képviselők azért támadják, mert nekik nem fontosak a gyerekek. A Szövetslg korábbi kritikáját is elutasította, miszerint közben az önkormányzatoktól veszik el a pénzt.

„Nagyon jó dolog, hogy a családoknak segítenek. A Szövetség is a családok pártján áll. Amit kritizáltunk az az, hogy ennek a törvénynek köszönhetően, az önkormányzatok sérülnek” – mondta Forró, hozzátéve, hogy az utóbbiak is küzdenek az inflációval, a megnövekedett kiadásokkal. Vigyázni kell arra, hogyan segítünk, egyik kezünkkel elveszünk másikkal adunk. Az önkormányzatoknak a kiadási oldala jelentősen nőtt. A családokat úgy segítsük, hogy közen ne bénítsuk meg az önkormányzatokat.

Read More

Post Comment