Search by category:
Egyéb kategória

Lelkipásztori szolgálat 40 éves jubileuma. KOPERTA

Szeretett lelkiatyánk, Fűr és Csúz község lelkipásztora, Ft. Pati Ferenc Károly atya június 13-án ünnepelte pappá szentelésének 40. évfordulóját. A hálaadó szentmisét június 19-én mutatta be a nemrég gyönyörűen felújított fűri Szent Imre herceg tiszteletére szentelt templomban, mely zsúfolásig megtelt.

A szentmise kezdetén Károly atya üdvözölte a megjelenteket: oltártestvéreit, rokonait, volt és jelenlegi híveit. A szónok Ft. Vadkerti István atya, Fűr község szülötte volt. Szentbeszédében méltatta Károly atya 40 éves pályáját. Több helyen teljesített szolgálatot. Hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy hét éve községünk lelkipásztora, és híven szolgálja a rábízott nyájat. Szlovák nyelven Ft. Pintér Zoltán atya szólt a hívekhez. Szentbeszédében kiemelte Károly atya odaadó lelkipásztori munkáját és mindenekelőtt azt, hogy a Jóistentől két hivatást kapott: papit és szerzetesit is.

A szentmise végén következtek a köszöntések. Hlavatá Miriam diáklány gyönyörű verssel köszöntötte az atyát, majd Zachar Štěpánka, falunk polgármestere megköszönte azt a faluért, templomunkért tett munkáját, amit sokszor szabadideje rovására végzett. Többek közt a templom fűtésének korszerűsítését, az ablakok cseréjét, a tető javítását, a templom festését, a freskók restaurálását, az orgona javítását.

Jászfalu küldöttsége is köszöntötte, ahol ugyancsak tevékenykedik, az ottani plébánián van a tartózkodási helye. Hálájukat fejezték ki hívei az előző szolgálati helyéről, majd elénekelték az ároni áldást.

Ezt követte az úrnapi körmenet, aminek végén a pápai és a magyar himnusz hangzott el. A szertartásokat nagyban emelte kántorunk, Vadkerti Balázs orgonajátéka, s az énekkar közreműködése. Václav Tihamér tárogatón, Puskás Gábor harmonikán kísérte a szólamokat. A szentmise után ünnepi megvendégelés következett a helyi kultúrházban. A meghívást közel 200 személy fogadta el. Köszönet jár a szervezőknek és mindenkinek, aki munkájával, támogatásával hozzájárult a jubileum méltó megünnepléséhez.

Pánisz Furuglyás Gizella, Fűr

Read More

Post Comment