Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Európának tovább kell segítenie Ukrajnát, ebből nem engedhet

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök csütörtökön arra figyelmeztette európai partnereit, nem engedhetnek abból, hogy tovább segítsék Ukrajnát. 

Heger a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) képviselőinek vendége volt Banzban, az egykori bencés kolostorban tartott nyári találkozójukon, a ma Bajorországhoz tartozó Bad Staffelsteinben – tájékoztatott a DPA német hírügynökség jelentése alapján a TASR hírügynökség.

 „Európában nem engedhetjük meg magunknak, hogy leállítsuk az Ukrajnának nyújtott segítséget. Tudomásul kell vennünk, hogy Ukrajna fontos az egész európai régió számára” – hangsúlyozta Heger, és hozzátette, Európa és az egyes tagállamok érdeke is, hogy segítsenek Ukrajnának.

 Vlagyimir Putyin orosz elnök hibrid háborút folytat fél Európa ellen – folytatta Heger. „Meg kell értenünk a konfliktust, amelyben vagyunk” – fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte az európai államok egysége az, amitől Putyin a legjobban fél. Alexander Dobrindt, a CSU frakcióvezetője a parlamenti ülésen bírálta a szövetségi kormányt az Ukrajna felé irányuló túl lassú és elégtelen fegyverszállítás miatt. Egyúttal szorgalmazta az Európai Unió és az olyan országok, mint Ukrajna és Moldova közötti partnerségi modell létrehozását.

„Ezek az országok a közeljövőben nagyon nehezen tudnak majd megfelelni a teljes jogú tagság követelményeinek” – figyelmeztetett Dobrindt, és hozzátette, a különleges partnerség rövidebb idő alatt is létrejöhet. Egy ilyen modell Nagy-Britanniára is alkalmazható lenne, miután az ország 2020 januárjában kilépett az Európai Unióból – mondta.

Read More

Post Comment