Search by category:
Egyéb kategória

Menet közben ugrasztotta ki az autóból a migránsokat

Egy német rendszámú Volkswagen Passat vezetője a Párkány (Štúrovo) és Érsekújvár (Nové Zámky) közötti úton rakta ki a migránsokat az autójából.

Az érsekújvári vasúti rendőrök csütörtökre (július 21.) virradó éjszaka lettek figyelmesek az autóra. A sofőr nem állt meg a rendőrök felszólítására, és nagy sebességgel megpróbált elmenekülni Párkányban – tájékoztatott a Nyitrai (Nitra) Kerületi Rendőrkapitányság.

A rendőrség tájékoztatása szerint a jármű nagy sebességgel halad Érsekújvár felé, de a város közelében sikerült megállítani. A sofőr menet közben kirakta a migránsokat az autóból, egy embert azonban, aki a csomagtartóban utazott, nem sikerült – közölte a rendőrség.

Az ügyet az illegális migráció elleni egység nyomozója vizsgálja, a járművet lefoglalták. A sofőrrel együtt hatan ültek az autóban. Pavol Haršáni, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság vasúti részlegének igazgatója úgy tájékoztatott, hogy az embercsempészek egyre vakmerőbbek és egyre agresszívebbek. „Az 1895-ben épült Mária Valéria híd sok mindennek tanúja volt már, de annyi harmadik országokból érkezett külföldit, mint amennyi az elmúlt hónapokban áthaladt rajta, valószínűleg még soha” – fogalmazott az igazgató.

Read More

Post Comment