Search by category:
Egyéb kategória

Több mint 20 programmal várják a látogatókat a Galántai Vásárra

Galánta |

Két év kihagyás után a megszokott formában rendezik meg a XXXVI. Galántai Vásárt. A nyár további népszerű programsorozata a zenés péntek esték az Esterházy-kastély udvarán.

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt az 1985-től rendszeresen megrendezett hagyományos Galántai Vásár elmaradt, idén azonban több mint 20 különféle programmal és számos kísérőprogrammal várják a látogatókat augusztus 11-13-án az amfiteátrumba és az Esterházy-kastély udvarába. Slávik Andreától, a vásár szervezési feladatait végző Városi Hivatal munkatársától megtudtuk, az eddigi hagyományok szerint szervezik meg a vásárt, a legutóbbi, 2019-ben megtartott vásárhoz képest nem változtattak a koncepción, vagyis a portékáikat kínáló árusok mellett színes programokkal igyekeznek kedveskedni az érdeklődőknek. „Már elkezdődött a helyfoglalás azok számára, akik árusítani szeretnének. Aki még szeretne csatlakozni, az megteheti a trhy.galanta.sk weboldalon és a városházán a szolgáltatási osztályon” – tájékoztatott Slávik Andrea. A kultúrprogramok szervezése a Városi Művelődési Központ feladata. Az intézmény vezetője, Kolek Péter lapunknak elmondta, a csütörtöktől szombatig tartó rendezvénysorozat legnívósabb programjai pénteken lesznek. „A szabadtéri színpadon a magyarországi ABBASOLUT, majd a Neoton Família zenekar lép fel, de igyekeztünk az egész hétvégére több magyar vonatkozású programot, valamint sportrendezvényeket is szervezni. Figyelemmel kísérjük a Covid-19 betegséggel kapcsolatos fertőzési adatok emelkedését, elképzelhető, hogy ha nagyon megugornának a számok, akkor a regionális közegészségügyi hivatal bevezet valamilyen intézkedéseket, de bízunk benne, hogy erre nem lesz szükség és zavartalanul szórakozhatnak a látogatók” – fogalmazott Kolek Péter. A vásár részletes programja megtalálható a Városi Művelődési Központ honlapján és a város közösségi oldalán. Az amfiteátrumban megvalósuló programokra a belépődíj 10 euró, a galántai lakosoknak 50 százalékos kedvezmény jár. A kastély udvarán tartandó programok ingyenesek. 

A művelődési központ további népszerű nyári rendezvénysorozata a Zenei Péntekek Galántán szintén az Esterházy-kastély udvarán, amely június végén a Művészeti Alapiskola diákjainak koncertjével kezdődött és szeptember elejéig tart. „Egyre több érdeklődőt vonz a koncertsorozat. Minden alkalommal más zenei műfajt kínálunk a közönségnek, volt már galántai és roma est, a hétvégén a rockzenéjé lesz a főszerep, július utolsó péntekén dobosok mutatkoznak be, augusztusban magyar estet tartunk, majd szeptemberben szlovák zenei esttel zárul a programsorozat” – egészítette ki a művelődési központ igazgatója.

Read More

Post Comment