Search by category:
Egyéb kategória

Megszavazta az új főügyész kinevezését az ukrán parlament

Megszavazta Andrij Kosztyin képviselő főügyészi kinevezését az ukrán parlament – jelentette be a főügyészi hivatal Kijevben szerdán a Telegram közösségi média felületén.

Mintegy 299 képviselő szavazott igennel a 450 fős Verhovna Rada épületében Kosztyin kinevezésére, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök A nép szolgája nevű pártjának a tagja.

Az ukrán államfő Andrij Kosztyint Irina Venegyiktova korábbi főügyész helyére jelölte, akit július elején váltott le hivatalából.

Donyeck megye kormányzója, Pavlo Kirilenko szerdán bejelentette, hogy a régióban fekvő Bahmut városban az orosz erők rakétával lőttek egy ukrán hotelt. „Az előzetes információk szerint halottak és sebesültek is vannak, a mentési művelet folyamatban” – írta Facebook-oldalán a kormányzó. A helyi mentőszolgálat közlése szerint a támadásnak egy halálos áldozata és négy sebesültje van.

Az orosz csapatok által elfoglalt dél-ukrajnai Herszonban a hatóságok lezárták a város egyetlen közúti hídját a Dnyeper (Dnyipro) folyón, miután az ukrán csapatok amerikai HIMARS rakétarendszerrel lőtték az építményt – jelentette be Kirill Sztremuszov, a Moszkva-barát helyi kormányzat helyettes vezetője szerdán.

Az Antonyivszkij-hidat már korábban lezárták a gyalogosforgalom elől, de a híd szerkezete nem sérült meg súlyosan a rakétatámadásban.

Sztremuszov azt is elmondta a TASZSZ orosz hírügynökségnek, hogy a folyón feljebb található vasúti híd szintén megsérült az ukrán rakétatámadásokban, de a helyreállítási munkák már megkezdődtek.

Read More

Post Comment