Search by category:
Egyéb kategória

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Kaszás Attila Fesztivált

ZSIGÁRD |

A hagyományoknak megfelelően közös fellépéssel és táncházzal zárult a gyermek néptánctábor Zsigárdon, a Kaszás Attila Fesztivál részeként. A fesztivál szakmai felkészítő tanfolyammal folytatódik versmondóknak.

A Csemadok Zsigárdi Alapszervezete és a nádszegi kultúrház közös szervezésében idén rendhagyó módon, két helyszínen, Zsigárdon és Nádszegen szervezték meg a tizenöt éve zajló gyermek néptánctábort, amely a zsigárdi Kulturális-Közösségi és Tájékoztató Központ szabadtéri színpadán tartott gálaműsorral zárult. A tábor vezetője, Oláh Attila köszöntőjében elmondta, kollégájával, Fecske Renátával azért döntöttek úgy, hogy nem csak Zsigárdon, ahogy eddig minden évben, hanem idén először részben Nádszegen szervezik meg a tánctábort, mert mindkét faluban ők vezetnek néptánccsoportot. A Kisebbségi Kulturális Alap valamint Nyitra Megyei Önkormányzatának anyagi támogatásával megvalósuló táborban elsősorban a zsigárdi Kölesfőd és a nádszegi Nádos Néptáncegyüttes tagjai vettek részt. A tábor utolsó napján, pénteken a Kölesfőd Gyermek Néptáncegyüttes, az Apró Csallóközi Néptáncegyüttes, a Kis Csallóközi Néptáncegyüttes, a Csallóközi Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Kisnádos Néptáncegyüttes, a Csallóközi Néptáncegyüttes és a Nádszegi Nádos Néptáncegyüttes léptek fel. A műsorukat, amelyet moldvai, Vág-Garam menti, szatmári, bodrogközi és mezőkeszüi táncokból állítottak össze, elmosta a zivatar, de a kényszerszünet után estig folytatódott a táncház a Pósfa zenekar kíséretében. 

A héten Kiss Szilvia színművész és Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész vezetésével négy napos szakmai felkészítő tanfolyamot tartanak tehetséges versmondóknak és pedagógusoknak, ugyancsak a XV. Kaszás Attila Fesztivál keretében. A tábor résztvevői egyéni foglalkozások, helyzetgyakorlatok, verselemzés, beszédtechnika, valamint csoportos foglalkozások keretében fejleszthetik magukat. A verstábor Laboda Róbert művei köré épül, amelyekből előadást állítanak össze a táborozók, majd csütörtökön, a szabadtéri színpadon be is mutatják azt a közönségnek. 

Read More

Post Comment