Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra is lángokban áll Pozsonyban a növényzet, lezárták az utakat is

Pozsony |

Továbbra is ég a növényzet és a szőlőhegy egy része a pozsonyi Szép úton (Pekná cesta), Szőlőhegy (Vinohrady) irányában.

A rendőrök lezártak egyes útszakaszokat, és a gyalogosokat sem engedik be az érintett területre. A Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

„Figyelmeztetjük az autósokat, hogy kövessék a rendőrök utasításait, és más útvonalakat használjanak” – közölték a rendőrök.

Récse (Rača) városrész egyúttal figyelmeztette az embereket, hogy a pozsonyi tűzesetek miatt zárják be az ablakokat.

„Az erős szél miatt könnyebben terjednek a lángok. Az egyik helyen eloltjuk a tüzet, a másik helyen pedig kigyullad. A tűzoltók a rendkívüli igyekezetüknek köszönhetően azonban fokozatosan az ellenőrzésük alá vonják a tüzet” – mondta Kusý. Rámutatott: a tűztől nem messze gyermektábor volt, és az érintett területen iskola és óvoda is van.

Kusý a közösségi oldalán arra kért mindenkit, hogy legyenek felelősségteljesek, elővigyázatosak, és tartsák be tűzgyújtás tilalmát Pozsonyban. „A jelenlegi hőségben és szárazságban az erre kialakított helyeken is tilos tüzet gyújtani” – jegyezte meg.

 Récse (Rača) városrész egyúttal figyelmeztette az embereket, hogy a pozsonyi tűzesetek miatt zárják be az ablakokat.

Read More

Post Comment