Search by category:
Egyéb kategória

Ma is izgalmas programokat kínál az 56. Országos Népművészeti Fesztivál

Zselíz |

A sikeres nyitónapot követően szombaton és vasárnap is számos érdekfeszítő programot kínálnak a Schubert parkba látogatók számára az országos népművészeti fesztiválon, így ma és holnap is érdemes lesz elindulni Zselízre.

Mindkét napon megnyitják a palóc piacteret, ahol kézművesek kínálják termékeiket. Mázas magyar korsók, székely szőttesek közül válogathatnak a vendégek. Szalma Réka kézműves Nagyölvedről érkezett a családjával, és kézi horgolású játékokat kínál a látogatóknak.

Réka elmondta, elsőként az édesanyja készített ilyen játékokat, később ő is elsajátította a technikát, ruhakiegészítőket és babákat, különféle mesefigurákat alkotott. Szombaton is lesz Mesekuckó, a szemerkélő esőben a ringató családi foglalkozásokat nem a parkban, hanem a Csemadok-ház udvarában tartják.

A szervezők tájékoztatása szerint rossz idő esetén a délutáni Játék és tánc Micsivel, ami 15 órakor kezdődik, valamint a Csavar színház előadása is, az Asszoooony, a buták versenye is itt lesz látható 16 órától. Délután 17 órakor a Csemadok-házban Dániel Erzsébet beszélget Takács Andrással egy könyvbemutató kapcsán, 18 órakor improvizációs délután lesz Gubík Ágival, Olasz Istvánnal, Szabó Viktorral és Nagy Lászlóval, a játékmester Majorfalvi Bálint.

A Sacher pincében este borkóstolót tartanak, és Szerelmünk, Sisi címen Gubík Ági önálló estjét is itt tartják. Ma ünnepi kenyérszentelés lesz a nagszínpadon, majd fellépnek a szerbiai és az ukrajnai együttesek. Miénk itt a tér címmel 20 órától tartják a szlovákiai magyar néptáncosok szakmai minősítő gálaműsorának első részét. Vasárnap Novák Ferenc „Tata” és Takács András „Taki” a táncházmozgalom fél évszázadáról beszélget 15 órakor a Csemadok-házban.

Ugyanebben az időpontban a Guliba Társulat tart előadást, 16 órakor Fabók Marcsi bábszínházába várják a vendégeket. Az est fénypontja a nagyszínpadon a záró gálaműsor lesz, a szlovákiai magyar néptáncosok szakmai minősítő gálaműsorának második részével. 19 órakor Miesto na zemi – címmel a besztercebányai Mladosť egyetemi folklórcsoport lép fel, 20 órakor Ferenci György és a RackaJam koncertjére várják a közönséget.

Read More

Post Comment