Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A tekintélyelvű rezsimek ma is fenyegetést jelentenek

Zuzana Čaputová államfő szerint úgy, ahogy évtizedekkel ezelőtt is, továbbra is vannak, akik nyers erővel próbálnak meg leigázni más nemzeteket és országokat. 

„A fenyegetést a tekintélyelvű rezsimek jelentik, amelyek arra törekednek, hogy újra és újra visszatérjenek, bár új, reinkarnált formában” – jelentette ki az államfő a Szlovák Nemzeti Felkelés évfordulója alkalmából mondott beszédében, Besztercebányán.

Čaputová szerint a radikális és szélsőséges ideológiákkal szembeni immunitást tovább gyengíti a demokratikusan megválasztott vezetők kudarca.

„Mai társadalmunk immunitását gyengíti az is, hogy egyesek azt próbálják meg elhitetni velünk, hogy ők a SzNF üzenetének egyedüli hordozói, noha kezüket nyújtják az újkori fasisztáknak. Más tartalmat adnak a szavaknak, és megosztják a társadalmat. A megosztott társadalom pedig egy meggyengült társadalmat jelent” – hangsúlyozta.

Čaputová szerint az SzNF évfordulója alkalmat ad arra is, hogy emlékezzünk arra, milyen nehéz visszaszerezni az elvesztett szabadságot. „Kötelességünk megtenni mindent azért, hogy ezt ne kelljen újra átélnünk” – zárta beszédét.

Read More

Post Comment