Search by category:
Egyéb kategória

A Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta a Pollákovára kiszabott 11 éves börtönbüntetést

A Legfelsőbb Bíróság kedden jóváhagyta az Ildikó Pollákovára kiszabott 11 éves szabadságvesztést, amiért kitervelte és előkészítette az érsekújvári járásbeli Köbölkúton élő édesanyja és nevelőapja meggyilkolását. Az indíték egy ingatlan körüli vita volt. A bíróság a szabadságvesztés legszigorúbb végrehajtási módját, vagyis fegyházbüntetést rendelt el.

Az ügyészség azt kérte, hogy az ítéletet 20 év szabadságvesztésre szigorítsák. „Mégpedig azért, mert a szakértői vélemények is a nő teljes érzéketlenségét, az emberélet semmibe vételét bizonyították. Az, hogy a bűncselekmény nem valósult meg, csak a rendőrség gyors reakciójának köszönhető” – közölte Daniel Lipšic speciális ügyész.

Polláková először az egyik ismerősét kereste fel. Utóbbi a bíróság előtt megerősítette, hogy meg akarta rendelni nála a gyilkosságot. Később Polláková maga próbálta meggyilkolni az édesanyját, amíg a mostohaapja kórházban volt. Végül egy férfihez fordult, aki azonban a rendőrség ügynöke volt.

„Mérlegeljük a rendkívüli jogorvoslat kérését” – jelezte Dušan Kolesár, Polláková védőügyvédje. A vádlott fellebbezett, és az ügy visszaadását kérte az elsőfokú bíróságra.

Az ŠTS első fokon felmentette Rozália S.-t, aki a vádirat szerint segített Pollákovának. A Legfelsőbb Bíróság törölte ezt a részét az ítéletnek, és az ügyet visszaküldte első fokra újratárgyalásra.

Read More

Post Comment