Search by category:
Egyéb kategória

28 ezer eurót utalt át a csalóknak egy nő, mert elhitették vele, hogy a rendőrség körözi

28 ezer eurót veszített egy 29 éves pozsonyi nő, miután elhitte, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A nőt egy angolul beszélő ismeretlen személy kereste meg telefonon, aki tájékoztatta, hogy visszaéltek az adataival. Az ügy megoldása érdekében azt kérték tőle, nyomja meg az 1-es gombot a mobilján.

Miután ezt megtette, egy férfi közölte vele, hogy körözik, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki személyével szemben, mivel a neve és adatai egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos szervezetnél bukkantak fel.

A telefonáló ezenkívül azt mondta a nőnek, hogy a bűnbanda elleni hajtóvadászat bejelentéséhez feltétlenül meg kell védenie a pénzét, és azt kriptovalutára kell átváltania.

Az áldozat a csaló utasításait követve 20 ezer eurót vett fel az egyik automatából, amelyet később egy kriptopénz-automatában helyezett el. Mindez nem volt elég: hazáerkezése után további 8 ezer eurót küldött a telefonjára telepített alkalmazáson keresztül, így összesen 28 ezer eurót dobott ki az ablakon.

A rendőrség ennek apropóján figyelmeztetett, ne dőljünk be az ilyesfajta átveréseknek, a hatóságok ugyanis sosem kérnek olyat, hogy utaljunk át tetemes összegű pénzt ismeretlen számlákra.

(rendőrség)

Read More

Post Comment