Search by category:
Egyéb kategória

HIVATALOS: 7,5 milliárd euró megvonását javasolja az Európai Bizottság Magyarországgal szemben

Az Európai Bizottság (EB) nagy mértékű uniós pénzmegvonást javasol Magyarországgal szemben, a döntést azonban az Európai Tanácsra bízzák.

Az Európai Tanácsnak november 19-ig szükséges döntenie arról, megfogadják-e a javaslatot, és elvonják Magyarországtól a pénzeket, vagy lezárják az eljárást – írta a Telex.

Amennyiben elfogadják az Európai Bizottság javaslatait, az 7,5 milliárd euró befagyasztását jelentené. Erről Johannes Hahn, a Bizottság költségvetési biztosa tartott sajtótájékoztatót vasárnap délelőtt.

Ez az összeg a 2027-ig tartó költségvetési időszakra vonatkozó kohéziós források mintegy harmadának blokkolását jelentené.

A magyar kormány hétfőn nyújtja be a törvénymódosítások első csomagját, melynek révén a bizottság számára is transzparensebbé teszik a közbeszerzési eljárásokat, továbbá módosítják az összeférhetetlenségi szabályokat is – mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy