Search by category:
Egyéb kategória

A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

Alább változtatás nélkül közöljük a Magyar Fórum sajtónyilatkozatát.

Munkamegbeszélés keretében találkozott ma a Magyar Fórum képviselete Bukovszky Lászlóval, a nemzeti kisebbségekért felelős kormánymegbízottal. A találkozó központi témája a nemzeti kisebbségek jogállásáról szóló törvény és a jogszabály elfogadása körüli politikai akadályok megvitatása volt. A Magyar Fórumot Simon Zsolt, Mikolai Attila és Sztruhár Ferenc képviselte a találkozón.

A Magyar Fórum nagyra értékeli a kormánymegbízott javaslatot előkészítő szakmaiságát és szakértelmét. Egyben ismételten hangot ad annak a megállapításának, hogy a szlovák kormány számára a saját országa polgárainak az ügyei bizonyos esetekben nem fontosak. Mindez pedig a kormány ingatagságának és hozzá nem értésének az eredménye. Újra beigazolódott, hogy a legnagyobb kormánypárt egyetlen magyar nemzetiségű képviselője kevés az országban élő kisebbségek életét alapvetően meghatározó törvények elfogadtatásához.

A Magyar Fórum támogatását fejezi ki a kisebbségi törvény elfogadása mellett, és kijelenti, hogy a parlamenti választásokat követően a törvényhozásba jutva mindent elkövet azért, hogy a kisebbségi törvény elfogadásra kerüljön.

Simon Zsolt – elnök
Magyar Fórum

Read More

Post Comment