Search by category:
Egyéb kategória

Peter Tóthot előállíttatta a bíróság, megtagadta a vallomástételt

Hétfőn, nem sokkal dél után rendőrök állították elő Peter Tóth tanút a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS). Megtagadta a vallomástételt Ján Kuciak újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ügyében, valamint az ügyészek tervezett meggyilkolásának ügyében.

Rámutatott, hogy miután Daniel Lipšic különleges ügyész lett, „politikai indíttatású” vádakat hoztak fel ellene a Na pranieri weboldal készítésével kapcsolatban. Közölte, hogy korábban két éven át tanúskodott ebben az ügyben.

„Megtagadták tőlem a védekezés jogát” – fogalmazott, és azt állította, a vád egy olyan üggyel kapcsolatos, amelyben kihallgatásra idézték be. Hangsúlyozta, akkor is megtagadta volna, hogy vallomást tegyen a bíróság előtt, ha erre nem lenne törvényes oka, és pénzbírság fenyegetné.

Az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ügyében Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről dönt a bíróság. Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt főügyészhelyettes meggyilkolásának előkészülete miatt négy személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina és Darko Dragič – ellen emeltek vádat. Szabó Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy