Search by category:
Egyéb kategória

Az álláskeresésnél egyre fontosabb a gyorsaság

Pozsony |

A munkapiacon kezd újra a munkaadók oldalára billenni a mérleg. Az általuk meghirdetett állásajánlatok iránt egyre nagyobb az érdeklődés, az egyes régiók között azonban látványos különbségek vannak. Mely ajánlatok iránt érdeklődnek a legtöbben?

A Profesia.sk munkapiaci portálon közzétett állásajánlatokra jelenleg a közzétételt követő hat nap alatt átlagosan tízen jelentkeznek. Az idei év második negyedévéhez képest kissé lerövidült ez az időtartam. Az április elejétől június végéig tartó időszakban még egy hétig is eltartott, míg elérték a tíz jelentkezőt. Ez is azt bizonyítja, hogy az átmeneti javulást követően már kezd érződni az energiaválság okozta elbocsátások negatív hatása.

„A világjárvány kirobbanását követő első hónapokban, 2020 második negyedévében, amikor a járványügyi lezárások miatt sokakat bocsátottak el, a vállalatoknak például alig három napba telt tíz önéletrajzot beszerezni”

– mondta Nikola Richterová, a Profesia.sk szóvivője.

Az ország egyes régiói között azonban továbbra is látványos különbségek vannak. Az új dolgozókat toborzó cégek Kelet-Szlovákiában, konkrétan Kassa megyében vannak a legjobb helyzetben, az ottani cégeknek átlagosan négy nap alatt sikerül begyűjteni tíz önéletrajzot. Eperjes megyében ugyanez öt napot vesz igénybe, míg a sor végén található Trencsén megyében hét és fél napot. „A szlovákiai álláskeresők az adminisztratív állásokra reagálnak a leggyorsabban, tíz önéletrajz átlagosan négy nap alatt fut be. Hasonló a helyzet azonban a kereskedelemben és az ügyfélszolgálatban is. A legvonzóbb pozíciók között három olyan van, amelyeknél az adott ajánlat kevesebb mint három nap alatt vonz tíz embert. Ilyen a regionális vezető, a titkárnő és az árukezelő” – tette hozzá Richterová. (mi, TASR)

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy