Search by category:
Egyéb kategória

Figyelmeztető sztrájkra készülnek a buszosok Rozsnyón és Kassán

Hétfőre figyelmeztető sztrájkot hirdetett Kassán és Rozsnyón az Eurobus részvénytársaságnál működő szakszervezet – tájékoztatott Milan Boberský, a KOVO Eurobus kassai alapszervezetének elnöke.

„A sztrájkot a kollektív szerződésről szóló, a munkaadóval folytatott tárgyalások kapcsán hirdettük meg. Reggel nem indulnak el a buszok. Ez azokra a járatokra vonatkozik, amelyek sofőrjei csatlakoznak a sztrájkhoz” – mondta Boberský, hozzátéve, hogy egész napos sztrájk lesz.

Az Eurobus a Kassa megyei önkormányzat egyik szerződéses partnere. „A másik szállítóval, az ARRIVA-val, valamint más regionális társaságokkal tárgyalunk a járatok pótlásáról és a sztrájk hatásainak mérsékléséről” – jelentette ki Rastislav Trnka megyeelnök.

A megye emlékeztetett, hogy nem fenntartója és nem is részvényese egyik autóbusz-társaságnak sem, így nincs beleszólása a magáncégek belső ügyeibe. Ugyanakkor a megye teljesítette a szerződésbe foglalt kötelezettségeit, ezért ugyanezt várja el az Eurobustól, vagyis a jóváhagyott menetrend szerinti közlekedés biztosítását.

„Az Eurobus Rt.-től kapott tájékoztatás szerint a társaság egyelőre nem tudja felmérni a sztrájk mértékét és a kimaradó járatok számát, de leszögezte, hogy igyekszik minimalizálni a hatásokat és mindenben együttműködik a megyével” – közölte Kassa megye önkormányzata.

Read More

Post Comment