Search by category:
Egyéb kategória

Macron: maximális nyomást kell gyakorolni Putyinra

Felszólította szerdán Emmanuel Macron francia elnök a nemzetközi közösséget, hogy gyakoroljon maximális nyomást Vlagyimir Putyin orosz elnökre, aki reggel közölte, hogy kész arzenálja „minden eszközét” bevetni a Nyugat ellen.

„Mélységesen sajnálom Putyin elnök választását, hogy belerángatja országát, különösen a fiatalokat a háborúba” a tartalékosok mozgósításával – tette hozzá a francia elnök újságírók előtt New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésének szünetében.

„Maximális nyomást kell gyakorolnunk Putyin elnökre, hogy véget vessen ennek a háborúnak, amelynek semmi értelme” – tette hozzá.

„Ezek a döntések ellentétesek a történelem irányával, Oroszország és természetesen a nemzetközi közösség érdekeivel, és még jobban elszigetelik Oroszországot a nemzetek között” – szögezte le a francia elnök.

Emmanuel Macron üdvözölte, hogy Kína és India is tűzszünetet sürgetett Ukrajnában. „Oroszország egyre inkább elszigetelt, és olyan háborút folytat, amelyet csak egyedül ő akar, és amely törvénytelen és illegitim” – szögezte le.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy