Search by category:
Egyéb kategória

Gázhiány esetén leállíthatja a termelést a Volkswagen Szlovákiában

Gázhiány esetén a Volkswagen áthelyezheti a termelését Németországból és Kelet-Európából  – írja a Bloomberg a cég képviselőire hivatkozva. A forrás Szlovákiát és Csehországot is említi, amelyek – mint írják – az orosz gázellátástól függnek.

Eladások tekintetében a Volkswagen szlovákiai üzeme a legnagyobb vállalkozás Szlovákiában – írja a Denník N a Bloomberg nyomán.

Az autógyártó cég szóvivője szerint a termelést Délnyugat- vagy Észak-Európába helyeznék át, ahol jobb hozzáférés biztosított a cseppfolyósított gázhoz. A Volkswagen már az LNG-terminálokkal rendelkező Portugáliában, Spanyolországban és Belgiumban is gyárt autókat.

A gyár szintén aggodalmát fejezte ki a magas gázárak autóalkatrész-beszállítókra gyakorolt következményeire is. „A politikusoknak korlátozniuk kell a gáz- és áramárak jelenlegi ellenőrizhetetlen drágulását” – jelentette ki Thomas Steg, a társaság fenntarthatósági ügyekért, külkapcsolatokért és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője. „Ellenkező esetben a különösen nagy energiafelhasználású kis- és középvállalatoknak gondjai lesznek, és korlátozniuk, vagy le kell állítaniuk a termelést” – fűzte hozzá.

(Denník N)

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy