Search by category:
Egyéb kategória

Gulyás: Nem akarjuk, hogy Szlovákia csődbe menjen

Itt az ideje, hogy Szlovákia is fellépjen a szankciók ellen – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Gulyás ezzel Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a Financial Timesnak adott nyilatkozatára reagált, amely szerint az Oroszország ukrajnai invázióját követő hatalmas áremelkedések a szlovák gazdaságot is tönkretehetik, ha nem kap több milliárd eurós támogatást Brüsszeltől.

A kormányfő szerint az összeomlás veszélye fenyegeti az ország gazdaságát.

Az Oroszország ukrajnai invázióját követő hatalmas áremelkedések a szlovák gazdaságot is tönkretehetik, ha nem kap több milliárd eurós támogatást Brüsszeltől – nyilatkozta Eduard Heger (OĽaNO) a Financial Timesnak.

A kormányfő hozzátette, amennyiben ez a segítség nem érkezik meg, akkor kénytelen lesz végrehajtani az ország enerigaellátásának államosítását.

Heger figyelmeztetése rávilágít arra, milyen következményei vannak annak, hogy Moszkva az ukrajnai invázió miatt Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókra válaszul korlátozza az Európába irányuló gázszállításokat.

Mindezek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a villamosenergia ára rekordmagasságokba szökött.

Szlovákia legnagyobb energiaszolgáltatója a 2022 elején döntést hozott arról, hogy eladja felesleges energiáját az energiakereskedőknek, akik most közel ötször magasabb piaci áron adják vissza az energiahordozókat az országnak.

500 euróért vagyunk kénytelenek megvenni azt, amit ők 100 euróért értékesítettek

– tette hozzá Heger.

(financial times)

(Telex)

Read More

Post Comment