Search by category:
Egyéb kategória

Vizsgálati fogságba kerül az édesanyát gyerekeivel elgázoló részeg sofőr

A részeg sofőr a járdán gázolta el az ott a gyerekeivel sétáló édesanyát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a részeg sofőr szerdán Csacán (Čadca) gázolta el a járdán sétáló anyukát és gyermekeit. A sofőr szervezetében 1,79 ezrelékes alkoholszintet mutattak ki. A férfi ellen függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.

A Csacai Járásbíróság a balesetet okozó férfi előzetes letartóztatásáról döntött pénteken. A bírónő szerint fennáll annak veszélye, hogy a férfi elmenekül, elrejtőzik, illetve folytatja a bűncselekmények elkövetését.

A döntés nem jogerős. A bíróság a gázoló jelenléte nélkül döntött.

Egy 37 éves ittas sofőr szerdán Csacán (Čadca) elütött egy nőt és két gyerekét a járdán – tájékoztatott Gabriela Kremeňová, a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Kremeňová hozzátette, a baleset a Trencsénrákó (Raková) irányából Csacára vezető másodrendű úton történt. „Az eddigi vizsgálatok megállapították, hogy a sofőr egy Peugeot személygépkocsit vezetett. Egyelőre ismeretlen okból felhajtott a járdára, ahol elütött három gyalogost – egy nőt és két kiskorú gyerekét” – mondta a szóvivő.

A nőt és a gyerekeket, valamint az autó sofőrjét is kórházba szállították. „A sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, 0,86 milligramm/liter (1,79/ml) alkoholszintet mutatott a szonda. A baleset körülményeit vizsgálják” – tette hozzá Kremeňová.    

„A mentősök elláttak és kórházba szállítottak két felnőttet és egy gyereket. További részleteket egyelőre nem közölhetünk” – jelentette ki Alena Krčová, a mentőszolgálati központ szóvivője.

Martin Šenfeld, a csacai kórház igazgatójának közlése szerint a nő és egyik gyereke, valamint a sofőr került kórházba, zúzódásaik, horzsolásaik és felszíni sérüléseik vannak. „A gyereket a gyermek intenzív osztályon helyeztük el, további vizsgálatokon esik át, édesanyja a lábán szenvedett zúzódásokat. A sofőrnek szintén horzsolásai és zúzódásai vannak, jelenleg még őt is vizsgálják” – mondta az igazgató.

A részeg sofőr tegnap Csacán (Čadca) gázolta el a járdán sétáló anyukát és négyéves gyermekét.

A baleset után az anyát és gyermekét a részeg sofőrrel együtt kórházba vitték. „A sofőr szervezetében 1,79 ezrelékes alkoholszintet mutattak ki” – közölte a rendőrségi szóvivő. Az nyomozó kezdeményezte az ittas vezető előzetes letartoztatását, a baleset körülményeit még vizsgálják, de az ügyben függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.

A csadcai kórház igazgatója, Martin Šenfeld elmondta, hogy a sérülteket zúzodásokkal és horzsolásokkal vitték kórházba.

A kisgyermeket az gyermekintenzíven ápolják, ahol vizsgálatokon vesz részt. Az anya alsó végtag zúzódásokkal került kórházba. A sofőr zúzódásokat és horzsolásokat szenvedett, és jelenleg is vizsgálatoknak vetik alá” – mondta röviddel a baleset után. Az gázoláskor az anya épp kocsiban tolta legkisebb gyermekét, akit sikerült ellöknie az autó elől.

Megszólalt a közösségi hálón az a férfi, akinek gyermekeit és partnerét tegnap elgázolta egy ittas sofőr.

Úgy érzem, jó dolog, hogy a rendőrség a baleset után védi ezeket az embereket, mert én is olyan dolgot tettem volna vele, amit később megbántam volna

– írta a férfi.

Hozzátette: az elkövető a traumatológiai osztályon ült vele szemben, és úgy tett, mintha semmi sem történt volna.

Nem kívánom egyetlen szülőnek sem, hogy ilyesmit tapasztaljon. A félelem és a tehetetlenség, a várakozás arra, hogy mi fog történni, tönkretesz engem. Vizsgálatról vizsgálatra járunk, és várjuk, mi lesz a következőn

– folytatta.

Az eset még tegnap történt Csacán (Čadca). A nőt és a gyerekeket, valamint az autó sofőrjét is kórházba szállították. „A sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, 0,86 milligramm/liter (1,79/ml) alkoholszintet mutatott a szonda. A baleset körülményeit vizsgálják” – tette hozzá Kremeňová.    

(tvnoviny)

Read More

Post Comment