Search by category:
Egyéb kategória

Az SaS képviselője szerint már nincs különbség Matovič, Fico vagy Blaha között

Peter Cmorej, az SaS képviselője szerint az előrehozott választás az egyik lehetőség arra, hogy kimozdítsák Igor Matovičot (OĽaNO) a pénzügyminiszteri székből. Ennek ellenére úgy véli, az előrehozott választások nem hoznának semmi jót az országnak. Matovič ezzel szemben az SaS-ben látja a hibát, a párt képviselői szerinte csak egy újabb kormányt akartak megbuktatni.

„Senkivel sem tárgyaltunk, senki sem szólított meg bennünket sem. Meggyőződésünk, hogy Szlovákia jelenlegi legnagyobb probléma Igor Matovič pénzügyminiszter. Személy szerint már nem látok különbséget Matovič, Fico vagy például Blaha között” – jelentette ki Cmorej az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Hozzátette, ha csak nem történik újabb változás, nem próbálják meg ismételten leváltani Matovičot. Ha azonban nem lesz más választásuk, csak az előrehozott választásokat látják az egyetlen megoldásnak. Úgy véli, ha Matovič nem lenne a kormány tagja, lehetséges, hogy a jelenlegi kabinet a választási időszak végéig kihúzná.

Cmorej elmondta, nem tud arról, hogy bárki is a kormány elleni bizalmatlansági indítványt terjesztene a parlament elé. Hasonlóképp nem hiszi el azt sem, hogy Tomáš Taraba független képviselő egy ilyen javaslattal állna elő. Ha mégis felmerülne ennek kérdése, az SaS előbb meghallgatja annak indítékát, majd megvitatnák azt a frakción belül.

Matovič szerint leginkább az SaS választói látják, mi az igazi probléma. „A felmérések szerint tömegesen pártolnak el az SaS-től, miután megpróbálták megdönteni a harmadik demokratikus, korrupcióellenes kormányt is” – mondta. Hozzátette, a kabineten belül, az SaS nélkül lenyugodtak a kedélyek, és végre konstruktív munka folyik.

Matovič „tarabáék” támogató szavazatait azzal magyarázta, hogy a kisebbségi kormánynak addig van esélye a fennmaradásra, amíg vannak olyan józanul gondolkodó ellenzéki képviselők, akik nem azt nézik, ki nyújtotta be a javaslatot, hanem azt, hogy az adott törvény segít-e az embereken. 

A kérdésre, hogy nem lenne-e itt az ideje annak, hogy az SaS-szel tárgyaljanak, Matovič azt felelte, hogy de, csak nincs kivel tárgyalni, mert a nyár folyamán az energiaárak megoldása helyett a személye iránti gyűlölettel zaklatták Szlovákiát.

Read More

Post Comment