Search by category:
Egyéb kategória

Káčer: Szlovákia segíteni akar Ukrajnának, támogatja az ország NATO-csatlakozását

Szlovákia eltökélt szándéka, hogy továbbra is segítse az orosz agressziónak kitett Ukrajnát, és támogassa a NATO-csatlakozásra irányuló erőfeszítéseit – jelentette ki Rastislav Káčer külügyminiszter hétfőn a NATO főtitkárával, Jens Stoltenberggel folytatott megbeszélése után.

Hangsúlyoztam, hogy továbbra is támogatjuk Ukrajnát, nem fogadunk el semmilyen annexiót, nem fogadunk el semmilyen nevetséges, kikényszerített népszavazást, azzal a logikával, hogy az egyik ország megszáll egy másikat, és megtagadja annak létjogosultságát

– mondta a külügyminiszter.

Káčer és Stoltenberg egyetértettek abban, hogy a NATO-tagállamoknak egységesen kell reagálniuk az orosz agresszióra és nukleáris fenyegetésekre.

A külügyminiszter megköszönte a NATO-főtitkárnak a szövetséges csapatok jelenlétét Szlovákia területén, és reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy az egységeket rotálni fogják, és növelik majd kapacitásaikat és képességeiket.

Arra számítunk, hogy a tél nagyon nehéz lesz az ukránok számára, és Oroszország folytatja a polgári infrastruktúra lerombolását. Biztosítottuk őket, hogy nemcsak a katonai, hanem a humanitárius támogatást is folytatjuk majd

– magyarázta Káčer.

Read More

Post Comment