Search by category:
Egyéb kategória

Gyimesi is elítélte a pozsonyi támadást

Mélységesen elítélem az ilyen erőszakot és minden faji, nemzetiségi motiváción alapuló bűncselekményt – nyilatkozta a Napunknak Gyimesi György, az OĽaNO képviselője.

„Ha bebizonyosodik, hogy ezt a bűncselekményt az LMBTQI emberek elleni gyűlölet motiválta, az elfogadhatatlan. Mélységesen elítélem, semmi keresnivalója nincs az ilyesminek 2022-ben Európában” – nyilatkozta Gyimesi a Napunknak. Mint mondta, ő nem az LGBTI-közösség ellen uszított, csupán az ideológiát bírálta, ami mellett továbbra is kitart.

„Én egy ideológiát kritizáltam, és azt mondtam, hogy ennek az ideológiának semmi keresnivalója nincs állami épületeken. Továbbra is ezt gondolom. Azt is mondom, hogy ezeknek az embereknek könnyítsük meg az életét például azzal, hogy tudjanak egymás után örökölni, illetve egymás egészségügyi dokumentációjába betekintést nyerhessenek. Ezzel semmi problémám nincs” – mondta.

Az OĽaNO képviselője szerint a támadást és annak indítékát előbb a rendőrségnek kell kivizsgálnia. „Utána beszélhetünk természetesen minden egyébről, de én azt szeretném, ha nem csak az LMBTQI emberek jogairól beszélnénk, hanem a nemzeti közösségek jogairól is, mert azok az utóbbi időben teljesen a háttérbe szorultak” – mondta Gyimesi.

(Napunk)

Read More

Post Comment