Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová vagy Pellegrini? Kiderült, ki a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában!

Egészen szoros verseny alakult ki megbízhatóság tekintetében a szlovákiai politikusok között.

Továbbra is a Hlas elnökét, Peter Pellegrinit tartják a legmegbízhatóbb szlovákiai politikusnak, az egykori miniszterelnöknek a megkérdezettek 41 százaléka szavazott bizalmat.

Őt az államfő, Zuzana Čaputová követi 40 százalékkal – derül ki a Focus kutatócég Markíza televíziócsatorna részére készített exkluzív felmérésből.

A harmadik helyen a Smer elnöke, Robert Fico (33%) áll, míg a negyedik helyre a házelnök, Boris Kollár (Sme rodina) jött fel 26 százalékkal, az ötödik helyre pedig Milan Uhrík EP-képviselő került a maga 25 százalékával.

Andrej Dankóban (SNS) és Eduard Heger kormányfőben egyaránt 22 százaléknyian bíznak meg. Richard Sulík (SaS) meglepő módon leszerepelt (20%), mint ahogyan a PS elnöke, Michal Šimečka (19%) is gyengén teljesített.

A KDH elnökének, Milan Majerskýnek 17 százaléknyian, míg a Za ľudí vezetőjének, Veronika Remišovának mindössze 15 százaléknyian szavaztak bizalmat.

A megkérdezettek 12 százaléka bízik Marian Kotlebában (ĽSNS), 9 százaléka a Szövetség elnökében, Forró Krisztiánban, 8 százaléka pedig Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszterben.

A felmérést szeptember 21. és 27. között végezték, 1009 válaszadó bevonásával.

(markíza)

Read More

Post Comment