Search by category:
Egyéb kategória

Bíróság elé állították az iskolai támadást tervező fiút

A bazini Speciális Büntetőbíróságra vitték át szerdán azt a fiatalkorút, aki azt tervezte, hogy megtámadja több alapiskolai osztálytársát és tanárát a Gölnicbányai járásban található Szepesremetén (Mníšek nad Hnilcom). Az előkészítő eljárást vezető bíró a vizsgálati fogságba helyezéséről szóló javaslatról dönt.

„A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését a Speciális Büntetőbíróságnál” – erősítette meg Jana Tökölyová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Hozzátette, mivel fiatalkorú gyanúsítottról van szó, a Btk. szerint különös figyelmet fordítanak a személyes adatainak védelmére. „Ezért további információkkal egyelőre nem szolgálunk az ügyben” – folytatta a szóvivő.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) péntekenvette őrizetbe a fiatalkorút, emberölés előkészítésének különösen súlyos bűncselekményével gyanúsítják. A sajtóban megjelent információk szerint a fiú egy baltát vitt magával az iskolába.

Veszélyes felszereléssel érkezett az iskolába egy nyolcadikos tanuló Szepesremetén (Mníšek nad Hnilcom – Gölnicbányai járás).

Az eset a helyi alapiskolában történt. Részleteket egyelőre nem lehet tudni az incidensről, a faluban viszont az a pletyka járja, hogy a fiú állítólag a táskájában lévő baltával fenyegette meg az osztálytársait.

A helyszínen a NAKA elit tisztjei avatkoztak be, így sikerült megelőzni a nagyobb bajt.

Szülei szerint a 14 éves fiú súlyos migrénnel küzd, a rohamok során pedig képtelen kontrollálni cselekedeteit.

Elmondásuk alapján ez történhetett az ominózus napon is, ám hozzátették, gyermekük senkit sem akart bántani, csupán egy videót szeretett volna készíteni a veszélyes eszközzel.

A rendőrség egyelőre nem nyújtott tájékoztatást az ügyben.

(joj)

A nyolcadikos diák, aki a mai nap folyamán baltával a hátizsákjában ment el a szepesremetei (Mníšek nad Hnilcom – Gölnicbányai járás) alapiskolába, tömeggyilkosságra készült.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, baltát rejtett egy nyolcadikos tanuló a hátizsákjába, ezért a NAKA elit egységeit riasztották az érintett alapiskolába.

A rendőrök kedden kihallgatták a mindössze 14 éves fiút, aki őszintén beismerte, azt tervezte, hogy megöli az összes osztálytársát.

A Joj televíziócsatorna információi szerint két bűntársa is volt, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy rázárják a diákokra és a tanteremben tartózkodó pedagógusra az ajtót.

A fiú azt mondta, a negyedik órában akarta elkövetni a bűncselekményt. Szülei korábban azt állították, gyermeküknek súlyos migrénes rohamai vannak, amelyeket nem tud kontrollálni, ez idő alatt pedig sokszor kényszeresen cselekszik.

A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított eljárást a 14 éves tanulóval szemben. Amennyiben bebizonyosodik bűnössége, enyhébb esetben 25 éves, míg súlyosabb esetben akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhető.

(joj)

Read More

Post Comment