Search by category:
Egyéb kategória

Somorjai bravúr a Slovnaft Cupban

Népünnepély a Pomléban! A Slovnaft Cup 4. fordulójában a somorjai STK teljesen megérdemelten 2:1-re legyőzte és kiejtette az élvonalbeli zsolnaiakat.

A kék-fehérek remek játékot mutattak be. Maximálisan küzdöttek, a szívüket-lelküket kitették a pályán. Kár, hogy a dunaszerdahelyi focisták nem ültek ott a lelátón. Példát vehettek volna a fakócsapatuktól.

A több mint 500 néző az első perctől kezdve remek találkozót látott. Már a 7. percben közel voltak a somorjaiak a gólhoz, Szolgai Máté lövése a kapufáról vágódott ki. Ezután a vendégek kerültek fölénybe, és többször megszerezhették volna a vezetést. Kaprálik nagy helyzetben melléfejelt, Nagy Péter és Marič-Bjekič tisztáztak az utolsó pillanatban a vendégek elől, de főleg Gyurákovics kapus mutatott be több fantasztikus védést. Közvetlenül a szünet előtt Szolgai szabadrúgásból ismét a kapufát találta telibe, a kipattanót Marič-Bjekič ajtó-ablak helyzetben az égbe rúgta.

Közvetlenül a szünet után Csóka Bálintot küldték a tizenhatoson belül a földre a zsolnai védők, de a játékvezető érthetetlen módon továbbot intett. Nemsokára a hazaiak Bahi fejesével harmadszor is eltalálták a kapufát. Ugyan a zsolnaiak enyhe mezőnyfölényben játszottak, de a somorjaiak okosan, szervezetten tették a dolgukat. A 65. percben megszületett a hazaiak megérdemelt vezetése. Csóka ugratta ki Szolgait, aki elhúzott Belko kapus mellett is és nehéz szögből betalált.

„Bálinttal jól ismerjük egymást, megvan az összhang közöttünk” – jegyezte meg lapunknak Szolgai Máté. ,,A Szolginak ez a gólpasszom drága lesz” – nevetett Csóka Bálint.

Nemsokára ugyan a szlovák válogatott Ďuriš kiegyenlített, de a hazaiak nem pánikoltak, továbbra is okosan és veszélyesen játszottak. A 71. percben Pančík beadása után Owusu remek akrobatikus lövéssel vette célba a zsolnai kaput, de Belko remekül védett. A másik oldalon Jibril lehetett volna a hős, de az végül Gyurákovics kapus lett. Remek védést mutatott be a somorjai hálóőr. Majd jött a katarzis: Baez a földön harcolta ki a labdát Csóka Bálintnak, aki közelről nem hibázott. ,,Éreztem, hogy Aldótól megkapom a labdát. Amikor hozzám került a laszti, vakon megrúgtam. Fantasztikus érzés volt, amikor láttam, hogy a hálóban kötött ki” – nyilatkozta az Új Szónak a gólszerző.

Ugyan a játékvezető az előrejelzett négy perc helyett hetet hosszabbított, az STK már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Hosszú percekig tartott az ünneplés a pályán és az öltözőben is. ,,Ilyen meccsre készültünk. Igyekeztük kijavítani a vasárnapi botlást. Sikerült. Végig koncentráltan játszottunk, nem estünk pánikba akkor sem, amikor kiegyenlítettek a zsolnaiak. Nagy az öröm” – mondta lapunknak a somorjaiak hálóőre, Gyurákovics Erik. ,,A továbbjutás nagyon sokat jelent. A csapatnak, nekem, a szurkolóknak, mindenkinek a klubban. Remélem, minél tovább menetelünk. A következő fordulóban jöjjön bárki, mindenkit kiverünk” – mosolygott Szolgai Máté.

,,Óriási dolog, amit véghezvittünk. Erre készültünk, amikor megtudtuk, hogy a zsolnaiakkal játszunk. Megmutattuk, hogy egy ilyen remek csapattal is fel tudjuk venni a versenyt. Nagyon boldogok vagyunk” – tette hozzá a találkozó egyik legjobbja, Csóka Bálint, aki egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Duducz Tibor, Somorja

Read More

Post Comment