Search by category:
Egyéb kategória

Hozzáférhetőbbek lesznek a szolgáltatások a fogyatékkal élők számára

A fogyatékkal élők számára készült termékek és szolgáltatások akadálymentesítéséről szóló törvény, amelyet az elnök, Zuzana Čaputová, írt alá pénteken, hozzáférhetőbbé teszi az egészségkárosultak számára a szolgáltatások igénybevételét.

Az európai irányelvet átültető törvénymódosítás hozzájárul a belső piac megfelelő működéséhez, különös tekintettel az egyes termékek és szolgáltatások hozzáférhetőségére. A törvény célja, hogy a belső piacon belüli termékeket és szolgáltatásokat teljes és egyenlő mértékben elérhetővé tegye minden ember számára.

A kormány törvényjavaslata könnyebb hozzáférést biztosít azokhoz a főáramú termékekhez és szolgáltatásokhoz, amelyek eredeti kialakításukkal vagy későbbi adaptációjukkal a fogyatékkal élők speciális szükségleteit elégítik ki.

A jogi norma meghatározza a szolgáltatásokhoz való hozzáférésre vonatkozó követelmények körét, és kötelezettségeket állapít meg a szolgáltatók számára. Ide tartozik például az akadálymentesítés vagy a szolgáltatások szabványainak és műszaki specializációinak való megfelelés vállalása. A törvény szabályozza továbbá a szolgáltatói kötelezettségek teljesítésének felügyeletét, a szolgáltatások megfelelőségének ellenőrzését, valamint közigazgatási szabálysértési bírságot állapít meg.

(aktuality.sk, cszs)

Read More

Post Comment