Search by category:
Egyéb kategória

5 tipp, ha el vagy varázsolva

Egyre többen mondják az utóbbi időben, hogy olyan, mintha elvarázsolta volna őket valaki. Vagy valami. Vagy talán csak az októberi napsütés ártott meg nekik. Teljesen mindegy, mert az alábbi tippektől mindenki visszatér a régi kerékvágásba.

1. Reggeli. Sokan alábecsülik a reggeli jelentőségét, és mivel (mindig) sok a dolguk, alig reggeliznek. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha nem is ebédelnének. Ha bőrkabátban indulunk útnak, és ködös, csípős a reggel, fokhagymás lángossal kell felvenni vele a harcot. Annak a szaga áthatol a ködön (de még a bőrkabáton is!), és már messziről érzi az ellenség, hogy ennek az embernek volt annyi esze, hogy lángost reggelizett, ezzel nem érdemes kikezdeni.

2. Ebéd. Sokan alábecsülik az ebéd jelentőségét, és mivel mindig sok a dolguk, alig ebédelnek. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha nem is reggeliznének.

3. Uzsonna. Ősszel uzsonnázni jó. Zsíros kenyér almával, füstölt makréla újságpapírból, de ha más nincs, megteszi a savanyú káposzta is, csak úgy magában. Úgyis a kilátás a fontos. A legtöbb ember továbbá ilyenkor kívánja a savanyú ízt. Talán mert a kedvünk is egyre többször savanyú, és úgy vagyunk vele, hogy savanyúval megyünk a savanyúság ellen. Akinek nem válik be, találjon ki mást.

4. Vacsora. A nap utolsó étkezése legyen a legszerényebb, főleg így októberben. Van, aki ki is hagyja a vacsorát, vagy már csak leveskét fogyaszt, ez már az életmód-rovat. Adófizető átlagembernek tökéletesen megteszi az is, ha bőrével sütött liba- vagy kacsamellet hidegen szeletel egy deszkán, hozzá pedig lilahagymát fogyaszt, vagy választ egyet az utolsó paprikákból. Tényleg nem érdemes cifrázni.

5. Rendeld meg a Vasárnapot! Az igazat megvallva picit már túlzásnak éreztem, hogy ide is ezt írjam ötödik pontnak. Aztán éppen akkor futott be hűséges olvasónk, Andrea (sokan csak Ajkának hívják) levele, ami teljesen felülírta a koncepciót. „Kedves Vasárnap! Már éppen szervdonor-hirdetéseket böngésztem az interneten, annyira elvette az életkedvem az idei év, amikor olvastam a tanácsukat, hogy füstölt makrélát kell enni újságpapírból egy szép helyen, és attól megjavul minden. Kipróbáltam. Megrendeltem a Vasárnapot, hogy legyen mibe csavarni a halat, kiültem egy szirtre, hát még a felénél sem jártam, amikor megszólított egy kedves hang. Igent mondtam, és azóta is boldogan élünk, míg meg nem halunk. Szóval. mindenkinek csak ajánlani tudom! A.”

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/42. számában jelent meg 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

 

 

Read More

Post Comment