Search by category:
Egyéb kategória

Folytatódik a Kuciak-gyilkosság tárgyalása

Kedden folytatódik a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása, valamint az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében indított tárgyalás. Több tanút is beidézett a bíróság.

Vallomást tett a Pozsonyból Nagyszombat felé vezető úton, a szelincsi (Zeleneč) pihenőhelyen levő benzinkút egykori alkalmazottja. A tanú kijelentette, hogy a vádlottakat csak a tévéből ismeri. „Csak annyit tudok az ügyről, amit a televízióban vagy a hírekben hallottam” – mondta. A komáromi járásbeli Csallóközaranyos község közelében levő étterem és szálloda egykori tulajdonosát és lányát is kihallgatták. A tárgyalás ezután a perirat felolvasásával folytatódott.

Az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ügyében Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről dönt a bíróság. A Speciális Büntetőbíróság eredetileg felmentette őket a vádak alól, de tavaly májusban a Legfelsőbb Bíróság visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Három döntés jogerőre emelkedett. Miroslav Marčeket és Szabó Tamást 25, Andruskó Zoltánt 15 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészülete miatt négy személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina és Darko Dragićo – ellen emeltek vádat. Szabó Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság kedden bűnösnek találta. A vádirat szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén Marian K. adott megbízást, Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

Zsuzsová nincs jelen a tárgyalóteremben.

Read More

Post Comment