Search by category:
Egyéb kategória

A Monaco ellen biztosítaná a tavaszi folytatást a Ferencváros

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában ma este 21 órától a Ferencváros hazai pályán fogadja a Monaco csapatát. Ha a zöld-fehérek hazai pályán is nyerni tudnának, biztosítanák helyüket az EL egyenes kieséses szakaszában.

A magyar bajnok idegenben 1:0-ra tudott győzni a Monaco ellen, ha pedig megismételné ezt az eredményt és a Trabzonspor nem tudna nyerni a Crvena zvezda vendégeként, egészen biztosan csoportelsőként jutna a márciusi nyolcaddöntőbe. Azonban a kevésbé kedvező forgatókönyvek nagy része is biztosíthatja a Fradi számára a kupatavaszt. A csapat természetesen szeretné bebiztosítani a továbbjutást, de Sztanyiszlav Csercseszov szavaiból az derült ki, hogy nem akar nagy terhet rakni csapatára. „Mindkét csapat számára fontos mérkőzés következik, mivel nagyon szoros a helyzet a csoportban. Nem szeretnék a pontokról beszélni, a legfontosabb, hogy a pályán jó teljesítményt nyújtsunk csütörtökön és kihasználjuk a helyzeteinket” – mondta a szerdai sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője.

A zöld-fehérek az előző tíz napban kikaptak a bajnokságban a Mezőkövesdtől, majd kiestek az Iváncsa ellen a Magyar Kupából, szombaton azonban egy Magyarországon ritkán látható, jó színvonalú mérkőzésen győzték le a Puskás Akadémiát. Talán ez utóbbi hatására Henry Wingo arról beszélt, jó formában van a csapat. „Nehéz, megterhelő mérkőzés vár ránk, csakúgy, mint Franciaországban. Az ellenfélnek nagyon jó játékosai vannak és mind a két csapatnak van miért küzdenie. Jól feltérképeztük a Monacót, a kemény csatákra, párharcokra pedig folyamatosan készülünk és ezekben egyre jobbak vagyunk. Jó formában vagyunk” – mondta a sajtótájékoztatón a Ferencváros amerikai jobbhátvédje.

A vendégek háza táján sincs minden rendben az utóbbi időszak eredményei alapján, sorozatban három találkozón maradtak nyeretlenek. A Trabzonspor otthonában 4:0-ra kaptak ki, a bajnokságban bő 70 percet emberelőnyben játszva játszottak 1:1-es döntetlent a Clermont-nal, majd vasárnap 4:3-ra kaptak ki a Lille-től.

Az M4 Sport által közvetített meccs játékvezetője az albán Enea Jorgji lesz, a VAR-szobában pedig a spanyol Alejandro Hernández hoz majd döntéseket

Read More

Post Comment