Search by category:
Egyéb kategória

Kollár szerint rendkívül súlyos kibertámadás érte a parlamentet

A parlamentet ért hackertámadás miatt vélhetően csak november 8-án folytatják a parlament ülését – tájékoztatott Boris Kollár (Sme rodina) házelnök. Hozzátette, a támadás nagyon súlyos volt.

Kollár szerint, ha a támadás következményeit sikerül hamarabb elhárítani, akár már a jövő héten folytatódhat a parlament ülése.

„A probléma forrását nem azonosítottuk, annak elhárításával a szakértők foglalkoznak” – magyarázta Kollár. Hozzátette, a támadás következményei annyira súlyosak, hogy vélhetően holnapra sem sikerül azokat megoldaniuk. 

„Ha nem hárítják el, november 8-án kezdünk. Ha sikerül, már másnapra összehívom az ülést” – mondta.

Pozsony |

Hackertámadás érte a parlamentet, ezért Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 15 percre felfüggesztette az ülést.

„Viszonylag komoly technikai problémákról van szó” – jelentette ki Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke, hozzátéve, reméli, hogy délutánig sikerül megoldani a problémákat. A parlament ülését 14 órakor folytatják, ekkor kezdődik majd a kérdések órája, majd a megvitatott programpontokról szavaznak a képviselők.

„A nemzeti tanács irodája problémákat észlelt a hálózati kommunikációval, a probléma okát keresi” – tájékoztatott Michaela Jurcová, a parlament szóvivője.

(Denník N, TASR)

Read More

Post Comment