Search by category:
Egyéb kategória

A kis- és nagytárkányiak biztosra mentek

Kistárkány, Nagytárkány |

A Tőketerebesi járás délkeleti csücskében elterülő Kis- és Nagytárkányban már a szavazás első percétől fogva biztosra mentek a polgármesterjelöltek. Mivel a szóban forgó falvak egyik polgármesterének sem akadt kihívója, mindketten nyugodt szívvel várhatják az eredményeket. 

Kistárkány polgármestere, Bálint Csilla korábban az MKP színeiben indult, ezúttal a Szövetség jelöltje. Az MKP színeiben induló, akkor még 47 éves vegyészmérnököt 2014-ben önkormányzati képviselőnek választottak meg, a testületben a pénzügyi bizottságot vezette. A falu akkori, hosszú éveken át szolgáló, sokak által szeretett polgármestere, Petrik Árpád 2016. április 13-án tragikus körülmények között életét vesztette. Ezt követően szavazták meg a helyi képviselők Bálint Csillának a bizalmat, s így láthatta el az időközi választásokig a polgármesteri teendőket. 2018-ban az MKP színeiben került a település polgármesteri székébe. Mivel a mai választásokon nem akadt kihívója, az elkövetkezendő négy évben is az ő kezeiben lesz Kistárkány sorsa.

A Kistárkánnyal közvetlen szomszédságban fekvő Nagytárkányban immáron hetedik alkalommal választották meg a település első emberévé Kopasz Józsefet. A funkciójában 1998 óta ténykedő Kopasznak az idei választásokon nem akadt kihívója, így már a hivatalos eredmények kihirdetése előtt is egyértelmű a győzelme. Mindamellett, hogy a polgármester újonnan a Szövetség színeit képviseli, 1973 óta tajga a Csemadoknak, vezeti a helyi alapszervezetet, a járási elnökséget, egykoron az országos elnökség tagjaként is működött, illetve egy ideje már betölti a regionális elnök szerepét is.

 

Read More

Post Comment