Search by category:
Egyéb kategória

Ki vezet Besztercebányán?

Besztercebánya |

„A regionális választások eredménye megmutatja, hogy az emberek akarnak-e változást a Besztercebányai Megyei Önkormányzat vezetésében” – nyilatkozta Adrian Polóny, a megyeelnök-választáson induló független jelölt.

Polóny mellett hét másik jelölt is indult a meggyelnöki posztért. Ondrej Lunter függetlenként, Miroslav Suja a Republika, Marek Kotleba az ĽSNS, Michal Albert a Szlovák Kommunista Párt, Maroš Čupka a Socialisti.sk, Jozef Sásik Andrej Hlinka Szlovák Néppártja és Rudolf Huliak a Nemzeti Koalíció/Független jelöltek színeiben indult. A szavazatok 44 százalékának az összeszámolását követően Lunter vezet 44,37 százalékkal, akit Polóny (14,47%), Huliak (10,72%), Suja (10,60%) és Kotleba (8,53%) követ.

Polóny elmondta, hogy a választás napját és az egész választási kampányt nagyon pozitívan élte meg, különösen azért, mert sok jó emberrel találkozhatott. „Az általam hallott vélemények alapján az emberek változást akarnak. Hogy akarják-e ezt a változást olyan mértékben, hogy a megye teljes vezetése megváltozzon, azt majd meglátjuk” – mondta Polóny. A választási kampányban Polóny többször is összefogásra szólította fel a szemben álló jelölteket. Végül Marek Modranský független jelölt volt az egyetlen, aki október közepén lemondott a jelöltségéről, és nyilvánosan Polóny mellett állt ki a választáson. Adrian Polóny az SAD Zvolen jelenlegi igazgatótanácsi elnöke.

„Büszke vagyok az egész régióra, mert az elmúlt öt év és öt hónap kampányában mindent beleadtunk. Mindenki, aki hozzájárult az eredményeinkhez, méltán lehet büszke. Nyugodt lehet a lelkiismeretünk, bárhogy is alakul a választás” – válaszolta Ondrej Lunter, aki jelenleg is Besztercebánya megye megbízott elnökhelyettese. Ondrej Lunter külön köszönetet mondott édesapjának, Ján Lunternek, a megyei önkormányzat eddigi elnökének, hangsúlyozva, hogy „nélküle nem lenne semmi”.

(TASR)

Read More

Post Comment