Search by category:
Egyéb kategória

Izsán a szeméttelep kapacitásának bővítéséről is szavaznak

Izsa |

A népszavazás és az önkormányzati választások részvétel aránya is 30% körüli volt délután öt óra után.

Az izsai határban található szeméttelep bővítéséről szóló népszavazás érvényességéhez az 1496 szavazásra jogosult polgár legalább 50%-ának részvételére volna szükség.

A választási bizottság jelenlevő tagjai arról tájékoztatták lapunkat, hogy valamivel 17.00 után 30% körül volt ez az arány – noha a szavazókon látszott, hogy számukra fontos ügyről van szó, s túlnyomó többségük minden bizonnyal ellenezni fogja a tárolókapacitás bővítését. Néhány esetben megtörtént, hogy az önkormányzati voksoláson résztvevő helyi lakos megfeledkezett a népszavazásról, ám otthonról visszament a községházára, hogy a szeméttelep ügyében is állást foglalhasson. Az 1800 fős Izsán egyébként három polgármesterjelölt méretteti meg magát, míg 19-en szeretnének bekerülni a kilenc fős képviselő-testületbe. A helyszínen úgy tűnt, hogy 17.00 körül folyamatosan érkeztek a lakosok a választói helyiségekhez.

Izsát követően a marcelházi voksolásról is szerettük volna tájékoztatni olvasóinkat, de az óvodában található választási helyiségben sem fényképezni nem engedtek minket, sem a részvételi arányt nem voltak hajlandók közölni velünk. A községben egyébként csak a jelenlegi polgármester jelöltette magát újra, míg 12 képviselőjelölt pályázik a 11 testületi helyre.

Read More

Post Comment