Search by category:
Egyéb kategória

Zselízen Juhász András maradt a polgármester

Zselíz |

Nem volt nehéz nyernie, mert csak ő indult a polgármesteri posztért. A Garam menti városban is alacsony volt a részvételi arány. Közöljük a zselízi végeredményeket.

A Garam menti településen Juhász András polgármesternek sikerült újráznia, további négy évig fogja vezetni a várost. A posztra nem volt más jelölt, Juhász független jelöltként 1500 szavazattal lett ismét a város első embere. Ugyanakkor Zselízen is alacsony volt a részvétel a helyhatósági választásokon, csupán a választók 29,31 százaléka voksolt szombaton. A képviselő-testületbe összesen 12 személyt juttattak be a lakosok. A képviselők közül a legtöbb szavazatot Csenger Tibor kapta (Szövetség) Nyitra megye jelenlegi alelnöke, aki szoros küzdelmet vívott szombat este a Nyitra megyei elnöki posztért is, de azt nem sikerült elnyernie. A zselízi városi képviselő-testületben a Szövetség így is túlsúlyban lesz, mert a testületben kilenc képviselőjük fogal majd helyet.

„Az új felállású képviselő-testülettel, ahogy az elmúlt választási időszakban, ezentúl is korrekt és produktív együttműködést szeretnék folytatni. Sok a teendőnk, és csak abban az esetben leszünk képesek hatékonyan ellátni feladatainkat, ha szorosan együttműködünk. Ezzel az elmúlt négy évben sem volt gond. Amiben változást szeretnék elérni, az a bizottságok munkája. Jó lenne, ha az új választási időszakban aktívabban, hatékonyabban működnének“ – nyilatkozott jövőbeli terveiről lapunknak Juhász András polgármester, aki a nyertes pályázatok megvalósítását, a fejlesztések folytatását tartja nagyon fontosnak.

„Megkezdődött a 270 ezer eurós költségvetésű, „A biodiverzitás megőrzése és Zselíz város új zöld infrastruktúrájának kiépítése“ elnevezésű pályázatunk megvalósítása is, amely szintén átnyúlik a következő választási időszakba. Több pályázatunkra már elnyertük a támogatást, de még nem kezdtük el, például a lakótelepek belterületeinek revitalizálását, továbbiak kiírását pedig felkészülten várjuk, köztük a magyar tannyelvű alapiskola felújítása ügyében. Ezeken kívül szennyvízhálózat kiépítése után az egyik legfontosabb

feladatunk az utak felújítása lesz, ezt a beruházást első számú prioritásként kezeljük“ – mondta Juhász az Új Szónak.

Read More

Post Comment