Search by category:
Egyéb kategória

Eldőlt, hol lesz az új Čistinka park helye Párkányban

Párkány |

A Duna-parti város a saját kategóriájában a legtöbb szavazatot kapta a Lidl üzletlánc versenyében. Most a lakók azt is megszavazták, hol legyen az új park helye Párkányban.

Az új pihenőpark és játszótér a Jesenský utca mellett, a körforgalomnál, a Jednota áruház és a rendelőintézet között épül fel – ezt a helyet szavazták meg a lakosok – közölte lapunkkal Dominika Blaháková, Párkány alpolgármestere. Mint elmondta, a napokban a helyszínen tárgyaltak a Lidl áruház képviselőivel és a generálkivitelezővel az új park közműhálózati bekötéseiről és a tereprendezésről, ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő nyáron már nyithat az új park Párkányban. A város a Lidl áruházlánc országos versenyében győzött, a saját kategóriájában 67 259 voksot szerzett egy új játszótér és pihenőpark építésére. Az új létesítményben lesz egy többfunkciós, sporttevékenységre alkalmas terület, egy grillezőhely, egy workout zóna és egy játszótér is a legkisebb gyerekek számára.

„Nagyon örülünk, hogy Párkányból is ennyien bekapcsolódtak a versenybe és sikerült megnyernünk az új parkot. A városnak kevés saját szabad telke van, de több alkalmas területet is felajánlottunk, hol legyen az új park. Azt tartottuk legigazságosabbnak, hogy a lakosok döntsenek erről is. Végül is a szavazatok alapján ezen a fent megnevezett területen épül meg az új létesítmény

– mondta el az Új Szónak az alpolgármester.

Read More

Post Comment