Search by category:
Egyéb kategória

Az egészségügyről és az energetikai válságról tárgyal a koalíciós tanács

Az egészségügyről és az energetikai válságról tárgyal hétfőn este a koalíciós tanács – tájékoztatott Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője a megbeszélés kezdete előtt.

„Az egészségügy helyzetével természetesen foglalkozunk, a helyreállítási terv forrásainak felhasználásával, valamint az egészségügyi dolgozókkal kötendő memorandummal” – mondta Šipoš.

Juraj Šeliga (Za ľudí) bízik benne, hogy megoldják a helyzetet. „Az elsődleges célunk egy olyan megállapodás, hogy az egészségügyi dolgozók lássák, a kormány segítő kezet nyújt, partnernek tekinti őket, és nem hagyja őket magukra” – tette hozzá Šeliga.

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy a koalíciós tanácson az egészségügy helyzete is terítékre kerül, és ismerteti a memorandumra vonatkozó új javaslatát.

Az első változatot múlt héten kapták meg az orvos szakszervezetek, de szerintük abban csak homályos ígéretek szerepeltek, a nyolc fő követelésükre nem jelentettek megoldást.

Október elején 31 kórház több mint 2100 orvosa adta be a felmondását. Az egészségügyi dolgozók szakszervezete azzal indokolta a lépést, hogy elégedetlenek az egészségügy működésével. Az orvos szakszervezet csütörtökre, november 17-re tüntetést szervez.

Read More

Post Comment