Search by category:
Egyéb kategória

A Slovnaft jövőre 60 százalékra csökkenti az orosz kőolaj arányát

A Slovnaft kőolajfinomító társaság a jelenlegi 95 százalékról jövőre közel hatvan százalékra csökkenti az orosz kőolaj arányát a feldolgozói tevékenységében. Az orosz olaj helyett más keverékeket használnak majd, így eleget téve az Európai Unió által Oroszországra kirótt szankcióknak – tájékoztatott a Reuters.

A Slovnaft hozzávetőlegesen 124 ezer hordó olajat dolgoz fel naponta (1 hordó 159 liter), termékeit pedig több közép-európai országba is exportálja. 

A cég eddig a Barátság vezet kőolajvezetéken át szállított orosz olajat használta fel a termelésére, felgyorsítva  a szükséges módosításokat azonban a jövő évtől már más keverékeket is felhasznál majd – írja a Reuters nyomán a TASR hírügynökség.

Szlovákia Magyarországgal és Csehországgal közösen tárgyalt a Barátság vezetéken keresztül érkező kőolajimportra vonatkozó kivételről, az azonban nem vonatkozik az orosz olajból készült üzemanyagok legtöbb exportjára, ami problémát jelent a Slovnaftnak.

A Csehországba irányuló exportra vonatkozó kivétel jövő év december ötödikén jár le, a Slovnaftnak ezután ismét csökkentenie kell a felhasznált orosz kőolaj arányát.

(TASR)

Read More

Post Comment